Praktijknieuws – Huisarts Druten Zuid – Druten

Huisartsenpraktijk Druten Zuid

 

Via de website Moet ik naar de dokter? kan op basis van uw leeftijd, geslacht en symptomen bepaald worden of en zo ja, wanneer u naar de dokter moet.

U krijgt makkelijk, veilig en snel de juiste gezondheidsadviezen.

 

De praktijk is per 1 juli 2022 gesloten voor nieuwe inschrijvingen. Patiënten uit Druten kunnen zich inschrijven bij praktijk Arene (www. arene.nl).  Voor meer informatie LEES HIER

 

 

Praktijknieuws

Oktober 2023

Het zal u in de media niet ontgaan zijn dat de druk op de huisartsenzorg enorm toegenomen is.

Wij doen met het team van assistenten, praktijkondersteuners en huisartsen ons uiterste best u de best mogelijke zorg te leveren.

Onze assistentes staan momenteel onder hoge druk door alle vragen en onrust die er op dit moment heerst. Onze assistentes zullen uw vragen zorgvuldig beantwoorden en u zo nodig adviseren. We vragen u geduld, vertrouwen maar ook respect naar onze medewerkers.

U dient rekening te houden met een langere wachttijd dan u eerder van ons gewend was.

 

10-10-2023

Vrijdagmiddag 13-10-2023 is de praktijk gesloten wegens een team-dag. Voor spoed en zaken die niet kunnen wachten tot maandag, is huisartsenpraktijk Centrum bereikbaar. Praktijk Centrum, Heuvel 3a, Druten, 0487-512423

1-7-2023

dokter Lameijn is na een periode van afwezigheid weer volledig aanwezig op de praktijk.

 

12-4-2022

In de media wordt veel geschreven over een nieuw medicijn dat gewichtsafname zou bevorderen. Per 1 april wordt Saxenda (liraglutide) vergoed voor patiënten met extreem overgewicht zonder diabetes mellitus (suiker-ziekte). Om hiervoor eventueel in aanmerking te komen moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Er moet sprake zijn van een BMI >40 is of een BMI > 35 in combinatie met een hart- en vaatziekte, arthrose of slaapapnoe.

De patient moet tenminste 1 jaar deelnemen aan een GLI-programma ; een gecombineerde leefstijlinterventie welke mensen met overgewicht helpt meer te bewegen en gezond te eten. Het doel van een GLI-programma is blijvende verandering in leefstijl aan te leren.

Liraglutide is een GLP1-agonist reguleert de eetlust en stimuleert het verzadigings-gevoel. Een gewichtsreductie van >5% is volgens onderzoek haalbaar. Misselijkheid is een veelvoorkomende bijwerking. Liraglutide is een middel dat middel een injectie 1 x per dag door de patient zelf toegediend moet worden.

Saxenda is geen wondermiddel tegen overgewicht. Het werkt alleen als het toegepast wordt bij een gezond voedingspatroon en voldoende lichamelijke beweging.

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden en wilt u in aanmerking komen voor het middel? Maak dan een afspraak op het spreekuur bij uw huisarts.

Voor meer informatie over overgewicht en adviezen om af te vallen: https://www.thuisarts.nl/overgewicht/ik-heb-overgewicht

 

19-2-2022

Dokter van Baar is na de periode van afwezigheid weer volledig aanwezig vanaf 8 maart 2022.