BELANGRIJK NIEUWS: CORONA EN VACCINATIES! – Huisarts Druten Zuid – Druten

Huisartsenpraktijk Druten Zuid

 

Via de website Moet ik naar de dokter? kan op basis van uw leeftijd, geslacht en symptomen bepaald worden of en zo ja, wanneer u naar de dokter moet.

U krijgt makkelijk, veilig en snel de juiste gezondheidsadviezen.

 

De praktijk is per 1 juli 2022 gesloten voor nieuwe inschrijvingen. Patiënten uit Druten kunnen zich inschrijven bij praktijk Arene (www. arene.nl).  Voor meer informatie LEES HIER

 

 

 

BELANGRIJK NIEUWS: CORONA EN VACCINATIES!

25-3-2022

Vanaf heden is het niet meer nodig voor onze patiënten om een mondneus-masker te dragen in de praktijk. Heeft u luchtwegklachten, dan vragen wij u een corona thuis-test te doen. Is deze negatief, dan mag u op de praktijk komen. Wij vragen u bij luchtweg-klachten een mondneus-masker te dragen in de praktijk.

Heeft u corona en medische zorg nodig? In overleg met de assistente wordt er gekeken naar een passende oplossing.

Onze medewerkers blijven bij contact binnen 1,5 meter een mondneus-masker dragen.

 

19-2-2022

We vragen u om in de praktijk een mondneusmasker te blijven dragen. Dit vragen u om kwetsbare mensen te beschermen. Ook hebben we gezien de aanhoudende hoge besmettingscijfers een hoog risico op uitval door ziekte en quarantaine van personeel.

Zorgaanbieders mogen eigen beleid voor hun praktijkruimtes hanteren en zijn niet gebonden aan de versoepelingen van de overheid ten aanzien van publieke binnenruimtes.

We volgen hierin het advies van de Nederlandse Huisartsen Genootschap en Landelijke Huisartsen Vereniging.

 

20-12-2021

ivm de lockdown en verspreiding van de omikron-variant zijn wij genoodzaakt maatregelen te treffen op de praktijk.

De praktijk is niet toegankelijk als u geen afspraak hebt.

Herhaalmedicatie kan via onze receptenlijn worden ingesproken.

Komt u een urine inleveren voor controle? Dan kunt u dat doen in het halletje bij de praktijk.

Als u afspraak telefonisch kan worden afgehandeld, dan heeft dit de voorkeur.

Voor verdere vragen belt u de assistente.

 

Voor de 3e vaccinatie krijgt u vanzelf een oproep vanuit de GGD. Wij hebben hier geen invloed op en kunnen er niet  voor zorgen dat u eerder aan de beurt bent.

Voor meer informatie kijk op: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/boostervaccinatie  of

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie

 

9-11-2021

Wanneer u in aanmerking komt voor een derde vaccinatie ontvangt u hiervan bericht van de GGD. Er is op dit moment nog niet duidelijk wanneer dit plaats vindt. Bel hiervoor NIET de praktijk.

 

5-11-2021

Vanaf heden is het dragen van een mondkapje op de praktijk voor patiënten opnieuw verplicht. Medewerkers zullen bij direct contact met patiënten ook een mondkapje dragen.

 

 

11-7-2021
Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?
Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Neem alleen dan contact op met onze praktijk, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl.
Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe via beveiligde e-mail.

Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-regelen-praktische-problemen-en-oplossingen voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

21-5-2021

Volgens de media wordt door de gezondheidsraad geadviseerd om de vaccinatie na vier weken al plaats te laten vinden.

De datum voor de vaccinaties blijft desondanks staan zoals afgesproken. Wij krijgen onze vaccins niet eerder geleverd, waardoor sneller vaccineren niet mogelijk is.

12-4-2021

Bent u door uw huisarts opgeroepen voor de Covid-vaccinatie maar bent u niet geweest? Dan wordt u NIET automatisch opnieuw opgeroepen voor een volgende ronde.

Wilt u alsnog in aanmerking komen voor de Covid-vaccinatie, neem dan contact op met de praktijk.

8-4-2021

Er is besloten dat het vaccin Astra Zeneca niet meer ingezet wordt voor patiënten jonger dan 60 jaar. Voor patiënten ouder dan 60 jaar wordt Astra Zeneca wel geadviseerd.

Patiënten die de eerste vaccinatie met Astra Zeneca heeft gehad en daarbij geen ernstige bijwerkingen hebben gekregen, worden geadviseerd de tweede vaccinatie wel te halen. Ook als u jonger dan 60 jaar bent. Zo stelt de Gezondheidsraad.

We begrijpen dat de steeds wisselende nieuwsberichten zorgen voor onduidelijkheid.

Voor de laatste up-to-date informatie betreffende de corona vaccinaties kijkt u op:

www.rijksoverheid.nl/coronavaccinatie

 

 

15-3-2021

Vaccinatie tegen COVID-19 gepauzeerd

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is voorlopig (t/m 28 maart) stilgelegd door het ministerie van VWS. In het buitenland hebben een aantal personen na vaccinatie klachten zoals trombose gemeld. Het is op dit moment niet duidelijk of dit door het AstraZeneca-vaccin komt. Dit wordt in de komende twee weken nader onderzocht in Europa.  Dit betekent dat alle geplande vaccinaties in onze praktijk tussen 15 en 29 maart niet doorgaan.

Onze huisartsenpraktijk heeft mensen die geboren zijn in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen uitgenodigd om te worden geprikt met AstraZeneca-vaccin. Daarnaast worden zorgverleners door de GGD gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin.

Heeft u  van ons een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie?

Uw afspraak voor vaccinatie bij de huisarts gaat niet door. U hoeft niet zelf te bellen voor een nieuwe afspraak. Wij nodigen u opnieuw uit wanneer er duidelijkheid is over het vaccin. Er zijn geen andere vaccins dan AstraZeneca beschikbaar.

Behoort u niet tot een van de groepen die hierboven zijn genoemd, maar heeft u wel een afspraak voor vaccinatie bij de GGD? Uw vaccinatieafspraak bij de GGD gaat dan gewoon door, want de GGD gebruikt daarvoor andere vaccins.

Heeft u nog vragen over dit besluit? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

15-12-2020

Update met betrekking tot Corona:

Vanwege de strenge lock-down is de praktijkvoering opnieuw aangepast.

Ook voor minder spoedeisende vragen kunt u de praktijk gewoon bellen. We proberen u dan zo veel mogelijk telefonisch te helpen.

De volgende voorzorgsmaatregelen zijn binnen onze praktijk van kracht:

  • Kan uw afspraak telefonisch worden afgehandeld? Dan heeft dit de voorkeur.
  • Als het toch belangrijk is dat u door een huisarts of doktersassistente wordt gezien, maken we een afspraak op het spreekuur.
  • Wij vragen u uw handen te desinfecteren bij binnenkomst in de praktijk. Hiervoor is een dispenser aanwezig.
  • Wij vragen u, als uw gezondheid dit toelaat, een mondkapje te dragen als u in de praktijk bent.
  • We zullen waar mogelijk zo veel mogelijk 1,5 meter afstand blijven houden. Wij vragen u ook afstand te houden tot onze medewerkers.

Afspraken met onze praktijkondersteuners vinden bij voorkeur telefonisch plaats. Er wordt per individuele casus gekeken of een afspraak op de praktijk nodig is.

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.
Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

Blijf thuis bij 1 of meer klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, temperatuur boven 38.0 graden.

Laat u zo snel mogelijk testen. Maak een afspraak via coronatest.nl. Of bel 0800-1202.

Bel direct de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze punten voor u klopt:

  • u wordt in een paar dagen steeds zieker
  • u ademt steeds sneller of moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)
  • u raakt steeds meer in de war
  • u heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger)
  • u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts

Ga NIET naar de huisarts toe.